Acupuntura per l’ansietat

L’acupuntura és molt utilitzada en casos d’ansietat, i el cert és que es tracta d’un dels tractaments més agraïts i amb més bona resposta. Sabeu per què? Perquè l’acupuntor entén que l’ansietat és com un nus correder: Busca el punt nuat i hi col·loca una fina agulla que desfà el nus i aporta una progressiva sensació de llibertat i lleugeresa.

L’acupuntor reconeix la ubicació de l’ansietat en el cos, la identifica a través de l’observació i la palpació, ja que nota que l’alè vital s’acumula en aquell espai com si estigués passant pel coll d’un embut. Aquesta obstrucció és visible i palpable, i l’aplicació de l’acupuntura retorna la lliure circulació a aquell espai. Dit d’una altra manera: l’acupuntura dóna sortida a l’ansietat. La detecta i li obre una porta de sortida.

No l’enfronta directament sinó que l’expulsa, perquè de plantar-li cara segurament només aconseguiria fer-la més gran: l’obstruiria. I és que enfrontar el problema no sempre és el principi d’elecció. En els casos d’ansietat cal tenir en compte que qui s’angoixa és la pròpia persona, i que no és possible combatre contra un agent perniciós, perquè aquest no hi és.

Això sí, caldrà tenir en compte que l’ansietat té les seves causes, i serà important que la persona les identifiqui i les gestioni, per evitar caure de nou al mateix parany.

Del què tracta l’acupuntura és de transformar la sensació física pròpia de l’ansietat. El primer que cal, per tant, es reconèixer-la i distingir-la, fer-la visible, sentir-la una mica i tot seguit, fer que marxi. Gràcies a l’activació promoguda per l’acupuntura, la sensació d’ansietat es dispersarà, i disminuirà progressivament fins a extingir-se.

Les fines agulles se solen deixar retingudes uns vint o trenta minuts, i generalment al cap d’aquesta estona el canvi resulta significatiu: Les aigües s’han aquietat. L’agitació s’ha calmat. L’ansietat ha marxat… i al rostre de la persona hi ha aparegut, de ben segur, un somriure de satisfacció i relax.

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies