Acupuntura i procés de dol

Superar un dol no consisteix en deixar enrere la tristesa d’una pèrdua, sinó en aconseguir que aquesta tristesa ocupi una parcel·la de la nostra realitat… entre moltes altres.

La tristesa d’una pèrdua no s’extingeix. El dol roman en el record. Però el dolor d’una absència minva progressivament, i és per això que es diu que el dol se supera, encara que no es tracti tant d’una superació com d’una integració. El dol se supera, doncs, quan una persona gaudeix de totes les altres facetes de la vida sense que aquest dol ho pugui impedir.

Quan podem gaudir de tota la bellesa de la vida, quan som capaços de sentir totes i cada una de les emocions que la vida ens ofereix, aleshores podem dir que hem superat el dol, no perquè l’haguem eradicat, sinó perquè ha esdevingut una part de nosaltres: No ha aconseguit monopolitzar els nostres estats emocionals.

 

I en què pot ajudar-nos, l’acupuntura, durant un procés de dol?

 

Per la seva pròpia naturalesa, l’acupuntura ens porta a sentir-nos diferent. Gaudir d’una sessió d’acupuntura és percebre-se que l’organisme es s’allibera i es renova. Les Fines agulles d’acupuntura empenyen a la persona a desfer estancaments –inclosos els de caràcter emocional–, tot permetent que allò retingut o acumulat passi a circular.

Amb l’acupuntura s’aconsegueix que el cos es relaxi a la vegada que s’incrementa la sensació de vitalitat, s’alleuja la sensació de pesadesa i la musculatura es repara, la ment es calma i se centra, el mar d’emocions s’aquieta, i apareix una gran sensació de benestar.

Les fines agulles es deixen posades als punts estratègics durant uns vint minuts, i poc a poc un s’adona que el seu cos es va naturalitzant i va assumint allò que és, tal com és. Si és necessari, es permet plorar, i finalment, tant si ha aparegut el plor com si no, sol aparèixer un somriure que indica que les coses s’estan posant a lloc.

És per això que l’acupuntura ens ajuda tant en un procés de dol: Ens allibera d’una part de nosaltres i l’ubica en el record, no tant en el moment present. Ens porta més enllà d’aquest dol, ens permet descobrir allò que la vida encara té per oferir-nos i ens motiva a aferrar-nos de nou a altres coses sense por a perdre-les… tot i que ara ja sabrem que, certament, tard o d’hora les perdrem.

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies