Acupuntura i esport

Acupuntura i esport. Entrenament i fase de recuperació

Fas esport?
Entrenes a consciència?
Saps que la fase de recuperació és tan o més important que el propi entrenament?

Coneixes l’Ecopuntura?
Descobreix una acupuntura feta a la mida de les teves necessitats i veuràs els resultats.

 

Sigues eficient. Treu el màxim suc dels teus entrenaments

 

Cada cop més, els esportistes saben que l’entrenament és important, però que també ho és allò que té lloc entre un entrenament i el següent.

Si volem treure el màxim partit d’un entrenament, hem de vetllar també perquè la fase de recuperació sigui òptima. Si el què volem és que un entrenament ens doni resultats, caldrà que ens centrem en què passa després, perquè la millora es nota quan es consolida l’esforç efectuat.

Cada cop sembla més evident que el benefici que es treu de l’entrenament depèn de si es fa o no una bona recuperació. Els estudis apunten en aquesta direcció.

Entrenar per entrenar?

Naturalment, els esportistes no entrenen per entrenar. Entrenen per obtenir uns resultats, i aquests es donen gràcies a un bon entrenament, però també gràcies a un bon procés de recuperació. Aquí és on l’acupuntura hi juga un paper molt important.

L’acupuntura estimula l’organisme i l’ajuda que optimitzi els seus propis recursos. Quan fem acupuntura, el nostre organisme reabsorbeix l’energia que ha generat, a la vegada que descarrega les tensions que ha alliberat, i així evita que aquestes tornin a presentar-se.

L’acupuntura continua el treball que l’esportista ha efectuat durant l’entrenament, perquè intervé sobre l’altra cara, que té lloc mentre el cos està en repòs: Una fase passiva en segueix una d’activa –una fase yin en segueix una de yang, diríem en el llenguatge tradicional dels acupuntors–. La qüestió, per tant, és activar el cos, però també relaxar-lo. Estimular-lo, però també portar-lo a que pugui treure’s de sobre les tensions que ha suportat.

L’acupuntura t’ajuda a anar un pas més enllà

Avui tot està previst, i anar més enllà de l’esport és el millor que es pot fer pel propi esport.

L’acupuntura estimula el cos perquè aquest ho posi tot a lloc per si mateix. L’acupuntura no li aporta res, al cos, ni tampoc li extreu res. Simplement l’ordena, el regula. I això és justament el què demana un organisme quan està en fase de recuperació: equilibri.

Els beneficis d’una recuperació productiva s’han de notar. És qüestió de sentir-los, no de desitjar-los, i si una cosa té l’acupuntura és que es nota des del primer moment.

Amb l’acupuntura alguna cosa es mou… i es posa a lloc. Per això cada cop té més presència en les rutines que cuiden les dues parts… d’un mateix procés.

El millor que podem fer si volem convertir un exercici en un bon exercici és oferir-li una bona recuperació.

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies