Cuidar-se és cuidar als altres

Cuidar-se no és egoista

Crec que, en general, no ens sabem cuidar prou. I crec que això és degut a un problema de concepte: sovint pensem que atendre a les nostres pròpies necessitats pot perjudicar als altres, ja que pot significar prendre’ls temps i atencions. Ben al contrari, cuidar-nos és beneficiós per nosaltres, però també pels altres, perquè els millor que podem oferir, als que tenim a prop, és la nostra plena alegria i benestar. Cuidar-se no és egoista.

Cuidar-se és cuidar el món

Cuidar-se és una acció completament allunyada a qualsevol acte egoista. Cuidar-se és, de fet, el primer pas que un ha de fer si volem tenir cura del món. ¿Perquè hauríem de pensar que dedicar-nos una estona a nosaltres mateixos pot ser dolent per algú? ¡Quines idees que se’ns han colat al cap!

Cuidar-nos no significa pas que ens donem a nosaltres mateixos allò que podríem entregar als altres. Al contrari: Quan ens cuidem no abandonem pas a ningú. Cuidar-se a un mateix no és egoista sinó que és el primer pas per cuidar dels altres. Cuidar-se és entregar-se al món en les millors condicions.

Cuidar-se significa donar-se, a un mateix, allò que només un mateix es pot donar. Cuidar-se és predisposar-se a donar. Cuidar-se és cuidar un subjecte que sabrà tenir cura del seu entorn perquè haurà demostrat saber-se cuidar a si mateix.

En cuidar-nos, doncs, no estem tenint cura d’un objecte, sinó del subjecte, del subjecte que pot cuidar el món que el rodeja en la mesura que està amb facultats de fer-ho, és a dir, que gaudeix al màxim de la seva pròpia energia. Com més ple de vida se senti aquest subjecte més podrà donar allò que té per donar.

Cuidar-se a un mateix és, necessàriament, el primer pas per cuidar la vida, per cultivar la vida.

No et descuidis

No t’oblidis mai de cuidar-te a tu mateix, a tu mateixa. Fent-ho et podràs entregar als altres, et podràs regalar al món sencer, i podràs gaudir la vida plenament…

… i la vida podrà gaudir plenament de tu!

 

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies