recolliment

Dies de recolliment i introspecció… (bones festes!)

Estem vivent dies de calma i repòs, de pau. Dies en que ve de gust quedar-se al llit i deixar passar l’estona, i aixecar-se i no haver de fer masses coses. Senzillament, volem estar. Estar presents, ser-hi, i gaudir-ne.

I això vol dir fer-nos costat, acompanyar-nos, estimar-nos i cuidar-nos. Regalar-nos el nostre temps mútuament, sense més, sense aspiracions ni exigències, sense objectius ni obsessions. Amb la simple intenció de compartir i ser, de gaudir i estar. De descobrir. De redescobrir-nos, perquè aquesta calma ens reconnecta amb qui som, o com a mínim ens retorna a una part de nosaltres que sovint tenim tapada, de tan íntima i propera que resulta.

També som éssers pacífics, sí, encara que sovint no ho sembli. Molts cops se’ns endú la mare, o el vent o la tempesta, i poques vegades gaudim d’una calma com la que trobem aquests dies.

 

La naturalesa que ens regeix

 

No és accidental que aquest sigui el temperament nostre d’aquests dies: És Nadal. El solstici d’hivern ens regala els dies més yin de l’any, més tènues i reposats. També ha sigut lluna nova, a més a més, i això vol dir que no és només el sol qui ha calmat les seves forces, sinó que també la llunya apaivaga el seu foc.

Ni la lluna ni el sol brillen fort, aquests dies, irradien llum, i molta, però la fan més fina i delicada. I a això li podem sumar l’eclipsi, l’eclipsi solar que tindrà lloc aquesta propera matinada, i que ens aporta més calma i introspecció encara, menys necesitat de complir amb els deures, menys motivacions externes. Son dies en què l’ego no sembla estar gaire exaltat, la lluita constant que mantenim tant sovint amb l’existència s’ha convertit entrega i acceptació. La pau ha esdevingut, com de per si, sense haver-la esperat ni desitjat, i ens ha donat la benvinguda. La pau ens ha acollit i ens ha dit que hi erem benvinguts, en el seu món que tot ho accepta.

I és que no som nosaltres els que construïm el nostre món: És la naturalesa la que ens ha fet a nosaltres. No estem pas allunyats del món que ens rodeja, en formem part. Sóm éssers vius, i no és estrany que els altres elements dels món ens influenciïn. Tothom té influència sobre tothom, en aquest univers fet d’interdependència, ningú en viu al marge, dels altres. El món és un sol tot i nosaltres, que tant sovint ens en creiem al marge, hem rebut de nou la invitació a retrobar-nos.

 

El govern de la vida

 

No podríem pas pretendre fer vida normal, si la naturalesa ens aporta menys yang que en altres èpoques. O és que ens creiem independents del món? No, no: Ben al contrari: som aigua i som carn, som sang i som cor. Som vida.

Som natura, i la naturalesa és viva, i viu a molts llocs i entre ells en nosaltres. I la vida és una força que circula i ens travessa, una energia que ens aviva i ens belluga. Si ens movem és gràcies a la seva força. És la vida qui ens diu què necessita i què ens reclama, és la seva energia qui ens diu què li convé. No som més que el vehicle per qual la vida es realitza. No la regim a ella sinó que ella ho fa en nosaltres. I aquí estem, redescobrint-ho i recordant-ho, en dies com avui, en què hi trobem un espai per nosaltres i pels nostres, pels més propers i estimats. Dies en què aconseguim separar-nos una mica d’altres coses que tant ens ocupen i que, de fet, ens resulten molt més allunyades i relatives.

Donem-nos la benvinguda a nosaltres mateixos, en aquests dies fets per fer-ho. Donem la benvinguda a la vida, a la vida que ens guia a nosaltres. Escoltem-la, doncs, en aquests dies tan favorables a fer-ho. Regalem-nos la força amb què ens aviva. Reconnectem-nos amb ella, i amb la seva força, una força que si bé ara sembla que s’apaga una mica és perquè ben aviat arribarà un any nou, i un brot de primavera ens omplirà de nou de força i energia, de sorpresa i d’alegria.

Si ara tanquem i recollim una mica no és pas per indiferència o nihilisme, ben al contrari, és perquè fer-ho ens obrirà de nou a la força de la vida, que brotarà ben aviat de nou de noves forces.

Estem aquí per oferir-nos, i estem en pau perquè confiem en la vida, i sentim que ens regala calma i ens perdona, i no ens reclama més i més. La vida ens perdona i ens aporta pau. Sentim-la plenament, no hi ha cap pressa.

Estem en pau perquè és Nadal.

1 Comment
  • Carme
    Posted at 20:55h, 02 Gener Respon

    Recolliment calma pau etc. ensenyes aviure un Nadal mes espiritual, he descobert un Nadal diferént que va mes amb mi. Unes paraules que practico fà anys, però no se perquè per Nadal no les vivie tan . I per no practicar l’espiritualitat amb faltaba la feliçitat . Gràcies tu agraeixo molt .

Post A Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies