Ecopuntura contra el feixisme - Ecopuntura

ecopuntura contra el feixisme

Ecopuntura va néixer amb la consciència que la salut de les persones té molt a veure amb els àmbits social i mediambiental. No vivim aïllats del món: en som partíceps, i hi influïm de la mateixa manera que ens influeix a nosaltres. No podriem entendre la salut al marge del món que habitem.

Per tant, ecopuntura no està desvinculada dels temps que córren, i el feixisme avui està molt viu. Potser més viu que mai. Per això he llegit “Contra el feixisme”, d’Umberto Eco. Tot i que estic d’acord amb la tesis de l’autor, crec oportú puntualitzar el primer dels punts, perque crec que és important distingir el feixisme del tradicionalisme i dissociar-los. Crec que vincular-los és com relacionar la velocitat amb una col. Si bé tot té a veure i tot està connectat, cal no ajuntar totes les coses en una sopa caòtica.

La medicina xinesa és un saber mèdic amb uns dos mil cinc cents anys d’història. És una medicina tradicional. Naturalment, sento una gran admiració pels metges savis que han conformat aquesta tradició mèdica. No sé trobar res més allunyat del feixisme que una tradició sana i saludable, higiènica i compromesa amb la salut de les persones, però també amb la del medi ambient i de la societat. Aspirar a la salut és aspirar a la pau i a l’harmonia.

La tradició forma part de les nostres vides. La llengua que parlem, per exemple, és una herència tradicional. Quin sentit té vincular la tradició al feixisme? Potser perquè Franco era tradicionalista? Cert, però Hitler no. I el futurisme, no va ser un moviment d’avanguarda? Doncs no estava massa allunyat de l’òrbita de Mussolini.

Segurament, el feixisme que avui més ens ha de preocupar no té gaire de tradicional, i vé amagat rere la modernitat. El feixisme està molt arrelat als nostres dies. És un signe dels nostres temps, és de plena actualitat, i poca culpa en té l’herència tradicional que ens ha sigut llegada, que vé amb les seves coses bones i amb les seves coses dolentes, i tan podria relacionar-se amb les formes feixistes com amb les antifeixistes. Perquè caldria associar una cosa amb l’altra?

3 Comments
 • Marta Carbonell
  Posted at 08:18h, 16 Març Respon

  Molt ben raonat i molt d’acord!!! Felicitats per la iniciativa Ecopuntura!!! us acabo de trobar i miraré de visitar-vos a Barcelona.

 • Arnau Oliveres Kunzi
  Posted at 15:37h, 20 Març Respon

  Gràcies per aquest comentari tan bonic Marta, el gust és meu.

 • Contra el feixisme i el fonamentalisme - Sufi.cat
  Posted at 13:04h, 21 Febrer Respon

  […] és: El fonamentalisme es nega a reconèixer la diversitat i la pluralitat de l’existència; el feixisme en nega la unitat subjacent. No reconeix que tots provenim d’una font comuna i que, per tant, en […]

Post A Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies