Una medicina viva

“Una medicina viva, perspectivas en torno a la medicina china” és un llibre que La liebre de Marzo va publicar l’any 2013. Es tracta d’un llibre d’entrevistes a deu persones relacionades amb el món de l’acupuntura i la medicina xinesa. El llibre ofereix, per tant, deu portes d’entrada al magnífic univers de la medicina xinesa.

En finalitzar els estudis de Medicina Xinesa  a l’Escola Superior de MTC de Barcelona vaig fer un stage de pràctiques a Beijing, on durant dos mesos vaig tenir la sort de poder veure treballar, entre d’altres, al Dr. Bai Xinghua, cap del Departament d’Acupuntura de la Universitat BUCM de Beijing.

En tornar de la Xina, però, vaig sentir un buit interior, i una gran necessitat de seguir aprenent. Com que acabava de ser pare, vaig seguir estudiant pel meu compte. Em vaig posar en contacte amb alguns professors, perquè m’orientessin un mica, i no sé ben bé com em vaig trobar efectuant entrevistes als meus referents en el camp de la medicina xinesa, i d’aquestes entrevistes en va sortir un llibre.

Els deu entrevistats són: Philippe Sionneau, Francesc Miralles, Manuel Rodríguez, Li Ping, Manuel J. Moreno, Andreu Esteve, Carmen Martorell, Daniel Mené, Wen Hsiu Hu i Ramon M. Calduch. A tots ells els estic molt agraït, perquè l’estima i la dedicació de tots ells és impagable i va molt més enllà del bonic llibre que podeu trobar en aquest enllaç:

liebremarzo.com/catalogo/una-medicina-viva

En un moment en què la medicina xinesa creix de manera incessant en nombre de practicants i pacients pot ser oportú que ens preguntem si realment comprenem els seus fonaments, si ens semblen rellevants les seves aportacions i si els seus practicants l’exerceixen amb la destresa que exigeix l’art mèdic xinès.

Medicina xinesa

En l'Occident contemporani la medicina xinesa és una medicina alternativa, en efecte, però no per això cal definir-la per comparació amb una altra medicina, ja que té entitat pròpia

Medicina viva

La medicina xinesa és una medicina viva i, si bé la seva naturalesa sempre ha estat molt plural, els pilars sobre els quals s'assenta són molt singulars.

Arnau Oliveres

Arnau Oliveres Künzi ens convida a descobrir l'art mèdic que s'amaga darrere de deu professionals de referència i ens exhorta a emprendre un viatge en què aprendre no ha de significar només investigar o explorar, sinó també, i sobretot, canviar.

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies