La ment i el cos

Parlar de la ment i el cos és com parlar de la boca i la cara.

A mi em sembla que dir cos i ment és comparable a dir futbol i esports, o a dir terra i el cel, perquè, on s’allotja la ment, sinó en el cos? Com els braços i les cames, la ment viu al cos. Com el cor i els pulmons, i com l’estat d’ànim i la respiració, la ment habita al cos, i de la mateixa manera que la boca i el nas són peces que dibuixen la nostra cara, la ment és un dels elements que forma part del nostre cos.

En el camp que ens ocupa, dir la ment i el cos és ben bé com dir acupuntura i medicina xinesa, cosa que per altra banda faig ben sovint, perquè fer-ho no és pas incorrecte i té el séu sentit. Només cal que tinguem en compte que és com dir terra i cel, perquè és obvi que la terra forma part del cel, del sistema solar, de l’univers, com l’acupuntura forma part de la medicina xinesa, i que ni en un cas ni en l’altre no es tracta pas de realitats separades, sinó només d’àmbits diferenciables. Com el nas i els ulls, que a la vegada són i no són cara.

En última instància, tot pertany a un mateix tot, i podrem posar en focus en allò macro o en allò micro, però sempre estarem parlant d’entitats indissociables: Res pot aïllar-se definitivament, res queda fora de la realitat de l’existència.

 

La medicina xinesa i la unicitat inevitable

La medicina xinesa no conceb que res pugui estiar definitivament separat o aïllat de res, i encara que les facultats mentals siguin un què distingible de les emocionals, les respiratòries o les digestives, la nostra vida les necessita a totes. La vida ens ofereix diferents facultats, però no les ubica en dimensions paralel·les, sinó que les col·loca a totes en el mateix univers.

Exerciteu la ment, doncs, però no us penseu que en fer-ho no estareu treballant amb el cos. De la mateixa manera que el futbolista, que juga a futbol, fa esport, també el pensador, mentre pensa, està cultivant una de les facultats del séu cos.

Tingueu pensaments inspirats. Centreu les vostres ments. Tingueu idees lúcides. Fer-ho serà bo pel vostre cos. Concentreu-vos, doncs, perquè fer-ho és necessari per tal d’obtenir l’harmonia del cos. Cada pensament que us ajudi a unir, a concentrar o a aplegar serà beneficiós pel vostre organisme, i cada pensament que us dispersi i separi una peça de les altres us serà perjudicial… físicament parlant.

Si voleu cuidar el vostre cos, per tant, cuideu la teva ment. Si voleu que el vostre cos funcioni amb harmonia, i que totes les parts s’hi trobin ben integrades i cohesionades, comenceu per enfocar i concentrar la vostra ment, per no dispersar-la, i per deixar enrere allò que separa i divideix, i perseguir –o més ben dit, trobar– allò que integra i cohesiona. Allí hi trobareu la salut, física i mental.

Però no patiu si no us vé de gust començar per la ment… també podeu començar pels peus: Arribareu al mateix punt.

Tags:
,
No Comments

Post A Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies