Salut vol dir unitat

Unes de les coses que acostumo a explicar a les persones que venen a visitar-se a ecopuntura és que una de les maneres que tenim d’entendre la salut és com a sinònim d’unitat… mentre que el trastorn, entès des d’aquest punt de vista, significaria sentir-se el cos per parts: Mal de cap, mal de panxa, mal de queixal, dolor cervical, lumbàlgia, etc.

Sigui on sigui que es presenta la dolència, el dolor ens pot fer creure que el cos està compost de peces separades. Inversament, la salut és aquell estat que ens permet percebre el cos com un tot cohesionat, harmònic, on cada peça du a terme les seves funcions al servei d’un equip.

Si anem a una sabateria i ens emprovem unes sabates… i ens adonem que no sentim que les sabates ens apretin els peus, ni tampoc que els peus ballin dins séu, sabrem que aquestes són les sabates que ens hem de comprar, perquè ens van a la mida justa. De la mateixa manera, l’organisme sa és aquell que està fet de peces que passen desapercebudes, perquè no es mostren com a parts sinó com a membres d’un conjunt cohesionat: Quan la persona sana es mou, el cos no li indica que aquí hi té un colze i allí un genoll, sinó que sent el moviment en la seva dinàmica.

El cos sa és un. El cos sa es comporta com un unitat funcional i ens mostra la seva energia en circulació, en forma de força, de vitalitat, de concentració, d’atenció, de lucidesa, d’inspiració… en una forma canviant, en moviment, creativa…

… i sobretot, cohesionada, integrada, sana.

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies