Shen és la brillantor acupuntura

Shen és la brillantor

Shen és una paraula que se sol traduir per esperit, per ànim o per vitalitat. El shen és l’esperit de la vida que es mostra en els rostres, en la mirada, en els gestos…

La salut es veu a la cara, diuen. És el shen qui l’expressa: Quan una persona irradia salut, és el seu shen qui ens parla, aleshores el shen és viu i radiant. Quan el shen es presenta resulta ben visible, i malgrat que sovint no ens hi fixem, es nota que hi és.

 

L’acupuntura i el shen

L’acupuntura tracta el shen: el desperta i l’activa, el promou i l’aviva. I ens el presenta. Ens demostra que hi es, perquè l’acupuntura ens permet prendre consciència de la seva presència.

I això vol dir que també aprendrem a adonar-nos de la seva absència, quan minvi la seva brillantor. I és que el she va i vé, i hi ha dies que tenim més vida i dies que en tenim menys. La vitalitat és una força que s’activa i s’enfonsa.

 

Tenir bon shen

No tenim bon shen quan no presentem bon aspecte. Ja sigui perquè hem fumat massa o perquè estem cansats, perquè estem tancats al món i compungits, perquè no dormim i el cafè ens excita, o perquè la feina estressa i la modernitat ens atropella. Sigui per la raó que sigui, hi ha coses que ens desgasten el shen. La bona notícia és que les podem percebre si hi prestem atenció.

Tenim un bon shen quan fem muntanya, quan anem al mar, quan estem amb amics i estimats, i tenim temps de cuidar-los i de que ens cuidin; quan dormim bé i mengem millor, quan caminem i ballem, quan cantem i juguem. I quan fem acupuntura, també, o quan ens fem un bon massatge, perquè hi ha coses que estan concebudes, precisament, per estimular al shen.

Les agulles de d’acupuntura promouen la vitalitat perquè punxen al punt d’on aquesta es desplega, i així permeten que la salut faci acte de presència, ens saludi i ens resulti recognoscible, i ens adonem que ens havia mancat i que la trobàvem a faltar.

No Comments

Post A Comment

Aquest lloc web fa servir galetes per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades galetes i l'acceptació de la nostra política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies